mandag den 25. januar 2010

EDWARD SHARPE & THEM CROOKED VULTURES

Det er blevet Januar - og da jeg opdagede, at mit sidste indlæg er dateret den 6. oktober, tænkte jeg, at denne frostramte mandag hellere måtte danne ramme om et par vise ord herfra.

Som tidligere skriverier på Ny-Musik vidner om, så har jeg et ømt punkt for rock der trækker på traditioner skabt i 70'ernes lidt mere tågede og drømmende univers. De to bands jeg vil kaste lidt fingermassage efter i dette indlæg finder også på hver sin måde en grundlæggende inspiration i noget der kunne være spillet for en 30 - 40 år siden.

Første anbefaling - Edward Sharp: Et sted i 'over-there' kører en hvid skolebus rundt med et stadig voksende band kaldet 'Edward Sharpe and the magnetic zeros'. Hovedmanden bag konceptet er den langskæggede tropdur Alex Ebert, der skabte den fiktive messiasfigur Edward Sharp efter en længere periode med massivt alkoholforbrug, der resulterede i blandt andet en skilsmisse. I slutningen af 2009 udkom det efterhånden 10 mands store bands første album "Up from below", der er gennemsyret af en masser af feel-good-summer-love-vibe. Hvis du derfor gerne vil holde fast i følelsen af mørke morgener og kolde våde fødder, skal du springe let hen over et nærmere bekendtskab med Hr. Sharpe... Gå videre der er ikke noget at se her!




Anden anbefaling - Them Crooked Vultures: Queens of the Stone Age, Foo Fighters og Led Zeppelin i et og samme band, det er lige præcis det du finder i Them Crooked Vultures. Et utraditionelt samarbejde etableret mellem John Paul Jones, Josh Homme and Dave Grohl i Los Angelse, førte i oktober 2009 til albummet Them Crooked Vultures. Et album der er så fyldt med energi, at man skal passe på med at smide det på Camaro 66'erens mobile pladespiller, hvis man vil holde sig inde for de tilladte fartgrænser...

NYHED - Them Crooked Vultures gæster årets Roskilde Festival!

Et af mine klare favoritter - Elephants- fra albummet -



Og så en lidt anden anbefaling - Den taler for sig selv, men et link til en god sag kan man altid undvære - noedhjaelp.dk/i_danmark/kampagner/hjaelp_haiti